Voor bedrijven en organisaties

Je zoekt een schrijver met een goede pen. Iemand die naar je luistert en met je meedenkt. Iemand met wie je prettig kunt samenwerken. Een betrokken en betrouwbare kracht buitenshuis.

Dan zoek je mij. Ik bezorg je altijd op tijd een foutloze, prettig leesbare tekst, perfect afgestemd op jouw doelgroep. Het resultaat is tot in de puntjes verzorgd: van vorm, genre, opbouw, inhoud en stijl tot grammatica en spelling.

Wat kan ik voor jou betekenen?

De verwoorder

Vertel mij welke boodschap je wilt overbrengen. Ik stel je de juiste vragen, en help je zo bij het verwoorden van je boodschap aan je klant, cliënt of relatie. In duidelijk, wervend, creatief en smakelijk Nederlands. Ik schrijf een tekst op maat voor je website, brief, brochure, persbericht of magazine.

De tekstdokter

Een goede tekst kan altijd nóg beter. Laat mij als specialist je tekst herschrijven, corrigeren en afstemmen op de doelgroep. Indien nodig kan ik je boodschap ook vertalen in eenvoudig Nederlands (B1 niveau). Zo weet je zeker dat je teksten niet alleen foutloos, maar vooral ook glashelder en voor iedereen prettig te lezen zijn.

De verslaggever

Verpak je boodschap eens in een levendige reportage, een gepassioneerd interview of een nieuwsbericht. Ik maak artikelen voor bedrijfsmagazines en content voor websites. Met mijn journalistiek ervaring zorg ik voor een goed artikel dat je doelgroep ademloos uitleest.

Uit mijn portfolio

Boekredactie voor Zwijsen

In nauwe samenwerking met auteur Ger Janssen redigeerde ik in opdracht van Uitgeverij Zwijsen het boek Ik ben van boom roos vis, over de geschiedenis van het leesonderwijs de methode Veilig leren lezen. Een must-read voor iedereen die leesonderwijs heeft gehad of gegeven.

Website ViaQuales

Stichting ViaQuales is een brancheorganisatie, kennisplatform en bemiddelaar in de transport en logistiek. Ik herschreef een deel van de website, zodat die duidelijker werd, en nóg beter paste bij de missie en visie van ViaQuales.

De Zaken van Zwijsen

Voor Uitgeverij Zwijsen herschreef ik de brochure van De Zaken van Zwijsen: de leukste methode voor wereldoriëntatie in het basisonderwijs. In de nieuwe tekst komen de voordelen van de methode nog beter naar voren.

Projectpagina KeyMen

De applicatie- en sitebouwers van KeyMen wilden graag hun projecten beschrijven op hun website: wat was de uitdaging, en wat hun oplossing voor de klant? Beknopt, helder en aansprekend. Ik maakte de teksten voor de projectpagina.

Brieven Vidomes

Als je een brief krijgt, is het belangrijk dat je die begrijpt. Dat vindt ook woningcorporatie Vidomes. Samen met Zuurstof marketing en communicatie  nam ik alle brieven van Vidomes aan klanten door. Waar nodig herschreven we die in eenvoudig Nederlands (taalniveau B1).

Website Regio in Bedrijf

Regio in Bedrijf helpt klanten zich continu op internet te profileren met kwaliteitscontent. Voor Regio in Bedrijf schrijf ik interviews met managers bij bedrijven en onderwijsinstellingen over interessante projecten.

Website OK Energy

Een nieuw bedrijf in de duurzame energiemarkt. Ik maakte teksten voor de website en schreef een wervende brief aan potentiële klanten voor OK Energy.

Quiet 500

Aandacht voor stille armoede, maar dan met krachtige portretten, zonder zielig doen. Dat was het doel van de Quiet 500. En dat is goed gelukt.

Brochure Wizwijs

Wizwijs is een praktische en uitdagende methode waarmee leerlingen in het basisonderwijs beter leren rekenen. Ik maakte voor Uitgeverij Zwijsen een update van de informatiebrochure voor docenten.

Referenties

Kenmerkend voor zijn artikelen is zijn korte maar tegelijkertijd ook warme, inlevende stijl van schrijven. Afspraak is afspraak bij Marten: hij houdt zich aan de deadlines. Ook de zelfstandige manier van werken bevalt uitstekend.

Marcel Butterhof,
Zuurstof marketing en communicatie

Marten schreef voor mij mijn flyerteksten en redigeerde teksten waar ik mee worstelde. Hij maakt van warrige zinsconstructies een heldere, kernachtige tekst. Als ik het teruglees denk ik vaak: ‘Ja, dit is wat ik bedoelde’.

Jochem Nooyen, theatermaker en illusionist

 

Marten is een uitstekende redacteur: verdiept zich snel in het onderwerp en informeert naar de doelgroep van de publicatie; formuleert helder en kent alle valkuilen van onze spelling. Hij werkt snel, communiceert prima en houdt zich aan afspraken. Marten schroomt niet om fors in te grijpen in een tekst. Daarmee daagt hij de auteur uit, wat leidt tot zinnige discussies. De kwaliteit van de uiteindelijke tekst is voor een belangrijk deel te danken aan het valmanschap van Marten als eindredacteur.

Ger Janssen,
auteur van ‘Ik ben van boom roos vis’
Uitgeverij Zwijsen