Archief

Voor redacties  /  Archief

Hoe Van Rey vreemde besluiten forceerde

Reporters Online/Trouw

Jos van Rey staat voor de rechter, samen met zijn vastgoedvriend Piet van P. Hun naam kleeft aan het Kazernevoorterrein in Roermond. Op twee cruciale momenten forceerde Van Rey als wethouder een doorbraak die gunstig uitviel Van P. Een reconstructie.

blendle-euro

De oorlogen van broodpater Gerrit Poels

De Groene Amsterdammer/Reporters Online

Gerrit Poels (86) staat iedere ochtend op de pedalen, met fietstassen vol met brood, voortgedreven door woede en mededogen. Een uitgebreid portret van een Tilburgse held.

‘Ik prop mezelf vol met idealen. Ik wil weten wat er aan de hand is, om mezelf ertegen af te zetten. Ik moet de oorlog voeden.’

blendle-euro

Het gedoogbeleid deugt niet, vindt burgemeester Penn

Trouw/Reporters Online

Annemarie Penn: oud-officier van justitie, partijloos en sinds kort burgemeester van Maastricht. Het gedoogbeleid moet op de schop, vindt ze. En zij kan het weten.

Met het aantreden van Annemarie Penn-te Strake (62) ljijkt Maastricht rigoureus te breken met het tijdperk van Gerd Leers (CDA) en Onno Hoes (VVD).

blendle-euro

De Berlusconi’s van beneden de rivieren

De Groene Amsterdammer/TPO-magazine

Ze zijn machtig, populair en houden niet van regeltjes. Van Rey en andere lokale ‘aanpakkers’ blijven geliefd, ondanks de affaires waarin zij de hoofdrol spelen. Wat betekent dat voor de gemeentepolitiek?

blendle-euro

Verslaafd aan het eigen gelijk: hoe het cannabisdebat een loopgravenoorlog werd

De Groene Amsterdammer/TPO-magazine

Wat moeten we toch met de coffeeshops? Na jarenlang discussiëren, zit het softdrugsdebat volledig op slot. De recente beschietingen tussen minister Opstelten en een groep opstandige burgemeesters veranderen daar weinig aan. Een blik op het slagveld.

blendle-euro

Vis en venkel uit CBS-kolos

Trouw

Je kunt het mooi of lelijk vinden, maar de kolos van het oude CBS-gebouw in Heerlen is in ieder geval een icoon. En nu is het een proeftuin voor stadslandbouw. De eerste kantoorforellen zijn al geserveerd, en goedgekeurd.

blendle-euro

St. Willebrord: zelfbouw-dorp op arme grond

Trouw/TPO-magazine

Het Brabantse St. Willebrord komt maar niet van haar criminele imago af. En daar balen ze van. Een reportage uit een selfmade dorp.

blendle-euro

Van ei naar kipfilet in de giga-stal

Trouw/TPO-magazine

Kuikens komen straks nooit meer buiten in Grubbenvorst. Een slachterij op eigen terrein voorkomt transportstress bij de dieren. Efficiënt en milieuvriendelijk, zeggen de bedenkers van dit giga-bedrijf.

blendle-euro

Het schuttersgilde: broederschap, bamivlees en bingo

Brabants Dagblad/Reporters Online

Ze hebben een wat oubollig imago, maar veel leden zweren bij hun schuttersgilde. Waarom? Een kijkje bij Sint Hubertus in Berkel-Enschot.

blendle-euro

Designstad Eindhoven zoekt stadsdesigner

Trouw/TPO-magazine

Eindhoven wil een designer laten meedenken over het gemeentebestuur. De hoofdstad van Dutch design is bezig om een gemeente-designer aan te stellen. Die moet de gemeente helpen denken vanuit de burger.

blendle-euro

‘Dit jaar tien lokale munten in Nederland’

Trouw/TPO-magazine

Omzeil de bank, begin een lokale munt. Het broeit op zeker tien plaatsen in Nederland. Het kabinet betaalt zelfs mee aan experimenten met lokaal geld. The City en de Zuidas hebben straks het nakijken, als het aan de initiators ligt.

blendle-euro

Kogelwerende mode blijkt hit in Eindhoven

Trouw/TPO-magazine

Het loopt storm, bij de eerste zaak voor kogelwerende mode in Eindhoven. De pakken, die ook Obama draagt, kosten duizenden euro’s per stuk. Er blijkt behoorlijk wat vraag naar in Nederland.

blendle-euro

Maastrichtse wijk baalt van A2-tunnel

Trouw/TPO-magazine

Eindelijk gaat die vieze A2 in Maastricht ondergronds. Maar wijken rond de in- en uitgang van de tunnel maken zich zorgen dat de vervuiling daar juist toeneemt. Ook de Molukse buurt komt nu in actie.

blendle-euro